Гости в Благоевград заради фестивала „Francofolies"

Гости в Благоевград заради фестивала „Francofolies" | StandartNews.com

Фестивалът „FRANCOFOLIES" е музикално събитие №1 в Благоевград за втора поредна година. Любители на музикалното изкуство от страната и чужбина си дават среща в областния център на Пиринско на 17 и 18 юни. Всички те ще усетят духа на Франция чрез музиката на някои от най-големите френски изпълнители. И ще се насладят на невероятен празник, осигурен от общината, която е продуцент на събитието. Напливът на почитатели на френската музика е огромен. Още в средата на месец май всички благоевградски хотели обявиха, че нямат свободни места за дните на фестивала. Същото важи и за частните квартири. Някои от меломаните бяха принудени да търсят подслон в населените места край Благоевград, за да се насладят на музикалното шоу.

„Идеята на всички културни мероприятия и фестивали е да повишат интереса на туристите не само от страната, но и от чужбина, пример за това е „Francofolies", към който има огромен интерес", твърди Здравка Чимева, собственик на туристическа агенция в областния център. Тя смята, че трябва да се обърне повече внимание върху допълнителните услуги. Целта е туристите, които идват, да не получават само основните неща - спане, храна, организиран транспорт. „Трябва да се организират екскурзии до различни дестинации, хотелиерите да имат готови маршрути. Може да водят клиентите си до античната крепост в село Дренково, екскурзоводи да разходят гостите из Благоевград, да ги заведат до други исторически забележителности", допълва Здравка Чимева.

Световноизвестната група "Джипси кингс" ще открият второто издание на феста за съвременна френска музика на 17 юни. Те ще огласят площада на града както с големите си хитове и класики, така и с няколко нови парчета. Световните звезди ZAZ и Nouvelle vague са хедлайнерите на 18 юни, когато фестът приключва. Още много изненади ще има за хилядите зрители, разкриват организаторите на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай