Глоби за тонколони на двора

Глоби за тонколони на двора | StandartNews.com

Край на веселбите и музиката на открито, за да не се нарушава спокойствието на жителите на община Сатовча. Общинският съвет прие важни промени в Наредба номер 1. Занапред ще се глобяват тези, които поставят озвучителни уредби отвън. Забранява се провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на места, които са общинска собственост - тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове. Забраната важи и за открити частни имоти, а целта е да не се нарушава общественият ред и спокойствието на гражданите.

Санкции ще има и за извършването на шумни дейности от битов и стопански характер в жилищните сгради и в близост до тях за времето от 22 до 8 часа в делничните дни и между 14 и 16 часа и 21 и 9 часа в празничните и почивните дни. "С тези мерки искаме да осигурим повече спокойствие на жителите на общината. Ще сме безкомпромисни с нарушителите. По-строги действия ще прилагаме и към родителите на непълнолетните и малолетните деца, които не спазват новите ни разпоредби", увери кметът на Сатовча Арбен Мименов.

С решение на местния парламент се забранява пребиваването извън домовете след 20 часа на малолетни деца под 14 години, които са без придружител - пълнолетно лице. Забранява се на непълнолетните от 14 до 18 г. да пребивават на обществени места след 22 часа. Това може да става само ако са с родител, попечител, настойник или с възрастен човек, който полага грижи за непълнолетни на друго правно основание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай