Гладна жена припадна на протеста в Ремотекс

Гладна жена припадна на протеста в Ремотекс | StandartNews.com

Раднево. Работничка от радневското предприятие Ремотекс е припаднала и е откарана с линейката в спешния център при днешните /сряда/ протести на персонала, който от февруари насам не е получавал заплати.

„Разбрах, че не е яла от няколко дни, много хора са на нейния хал, затънали са в заеми и едва издържат", каза шефката на общинския съвет на КНБС в Раднево Бойка Боева. И в сряда единият от собствениците на частната фирма Сабин Спахиев не е удържал на думата си пред областния управител и колектива, да започне изплащането на заплатите за последните три месеца. Ремонтното предприятие продължава да бъде под ключ. Няколко младежи, които са си намерили вече работа, напразно чакали някой да им разпише документите за напускане.

Синдикатите в предприятието са решили да прибягнат към последното средство – ефективна стачка и вече са задвижили законната процедура.

По официални данни Ремотекс дължи на работници и служители само за неизплатени заплати от февруари насам над 3,5 млн. лв. Предприятието има и куп държавни задължения за данъци и социални и здравни осигуровки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай