Гинеколог стреля по деца в Шумен

Гинеколог стреля по деца в Шумен | StandartNews.com

Нарушавали му тишината и ритали контейнер за смет

Мъж е стрелял с пушка по малолетни деца в района на Математическата гимназия в Шумен, като веднага е подаден сигнал на телефон 112.

Трите деца показали на униформените служители мястото, където по техни думи мъжът е стрелял с пушка.

По информация на "Дарик" стрелецът е д-р Румен Радев, акушер-гинеколог от шуменската многопрофилна болница. Той е бил разпитан. В сведенията си е посочил, че е хвърлил пиратка, след като неизвестни за него лица нарушавали тишината и са ритали контейнер за смет.

Днес две от децата са дали показания по случая в сградата на Районното управление в Шумен и са разказали, че всичко се е случило когато са се прибирали от тренировка по карате, която се е провела в салона на Математическата гимназия.

10-годишният Калоян Марчев разказал, че едно от по-големите момчета ритнало контейнер за смет, след което от тераса на третия етаж на блок на ул. „Кирил и Методий" се показал мъж, който насочил пушка към тях.

„Каза: "Вие ще вдигате ли още гюрултия?" и зареди пушката, а ние побягнахме", разказва Васил Чепишев, който също е на 10 години. И допълва, че се е чул и изстрел, първоначално оръжието е било насочено към децата, но изстрела е бил насочен нагоре, във въздуха. Децата казаха, че много са се уплашили при звука от стрелбата.

„Никога не съм си представяла, че мога да си видя детето в такова състояние, цяла нощ трепери и е в шок", разказа Надежда Стоянова - майка на Калоян, която днес също даде показания в полицията.

Разпитани са съседи на 54-годишния д-р Радев, които са посочили, че около 21 часа са чули гръм, наподобяващ пиратка. Продължава работата по установяване на странични свидетели на инцидента, допълват от полицията.

Снощи жената, която е подала сигнала е отказала да даде писмени сведения, като е декларирала, че ще депозира жалба по случая в полицейското управление. Днес инспектор от Детска педагогическа стая ще разпита децата. На място е извършен оглед.

По информация на медията д-р Радев е ловец и има законно притежавано ловно оръжие. По непотвърдена информация в дома му са открити общо три пушки.

Работата по образуваната проверка продължава. Материалите по случая ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай