ГЕРБ издигна за кмет на Хасково областния управител Добри Беливанов

ГЕРБ издигна за кмет на Хасково областния управител Добри Беливанов | StandartNews.com

 Областният управител на Хасково Добри Беливанов е кандидатурата за кмет на областния Хасково, обявена от заместник-председателя на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на формацията Цветан Цветанов.„Честен, който ще работи с хората и с богат административен опит. Този профил търси ГЕРБ за кандидатите си за кметове на областните градове. Добри Беливанов покрива този профил. Той е човек с по-различен профил от досегашния кмет. „,обоснова избора за Беливанов Цветан Цветанов. Беливанов е бил и преди областен управител на Хасково, освен това е работил и в общинската администрация като заместник-кмет на настоящия градоначалник Георги Иванов.

В Димитровград, Ивайловград, Симеоновград, и Любимец партията подкрепя за втори мандат като успешни свои кметове от изборите през 2011 година Иво Димов, Диана Овчарова, Пейчо Стайков и инж. Анастас Анастасов.

Милко Армутлиев, кмет на Маджарово, този път ще играе с мандат на ГЕРБ, за разлика от предходните избори, когато участва като независим.

Собственикът на строителна фирма, настоящ общински съветник от ГЕРБ Петър Петров влиза в битката за една от двете депесе крепости в региона-община Минерални бани. Да превземе другата-Стамболово ще пробва с мандат от ГЕРБ директор на местното училище Гочо Гогов.

Васил Сяров, който е собственик на фирма за търговия със строителни материали ще бъде издигнат за Тополовград.
Мария Киркова е кандидатката на формацията за община Харманли.

Засега интрига се заформя само в Свиленград. Изборът ще стане ясен до две седмици. Единият вариант е ГЕРБ да подкрепи там настоящия кмет Георги Манолов, който за четвърти път излиза на избори като независим. През 2011 година той получи широка и многоцветна партийна подкрепа, включително и от ГЕРБ.

Над 1700 общински съветника, над 100 кмета на общини и между 16-18 управници на областни градове, е залогът на ГЕРБ за резултата, който те ще припознаят като успешен, в края на октомври, обяви още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай