ГЕРБ издига двама кметове в Монтанско, които не са негови членове

ГЕРБ издига двама кметове в Монтанско, които не са негови членове | StandartNews.com

В област Монтана ГЕРБ издига кандидати за кметове във всички общини, съобщи председателят на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Двама от тях не са членове на ГЕРБ, с което показваме, че предлагаме авторитетни и можещи хора, без значение дали са наши членове или не, обясни Цветанов. Това са каниддатите за Лом – бившият кмет на НДСВ и БСП Пенка Пенкова и на Чипровци – Пламен Петков, опонент през 2011 година на сегашният кмет от ГЕРБ Анатолий Първанов.
Това означава, че оценката за сегашните кметове на Лом – Иво Иванов и на Чипровци – Анатолий Първанов е отрицателна. Като имаме предвид и сигналите, нямаме основание да ги подкрепим отново, каза Цветанов.

За кметското място в Монтана ще се бори Дилян Димитров, кмет на община Георги Дамяново. Той е привлякъл 20 млн. лв. с европейски проекти и има опит в усвояването на средствата. Монтана се нуждае от промяна и това е нашият избор, каза Цветанов.

В Берковица, Вършец, Якимово и Брусарци ГЕРБ издига сегашните си кметове Димитранка Каменова, Иван Лазаров, Георги Георгиев и Наташа Младенова. За Медковец ще се бори най-младият кандадат на паритята – Илиян Първанов. За Вълчедръм ще се състезава служителят от МВР Румен Първин, за Бойчиновци – Светлин Сретениев, който през 2011 бе избран от партията на Яне Янев – РЗС.

ГЕРБ издига общо 3500 кандидати за кметове в 265-те общини. 5200 души издигаме за съветници в общинските съвети, допълни Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай