Георги Гергов закри панаирната телевизия

Георги Гергов закри панаирната телевизия | StandartNews.com

Пловдив. Нова българска телевизия бе закрита от собственика Георги Гергов. От вчера след обяд медията вече не излъчва, а на честотата на НБТ от 15 часа след обяд стои логото на телевизията, която е една от фирмите в структурите на Международен панаир- Пловдив.

Общо 45 служители от шоурума в Пловдив и в София остават без работа. Това е второто съкращение на журналисти, което прави Гергов в рамките на един месец. Наскоро той закри сайта "Новия глас". Преди това същата съдба сполетя и ежедневника на бизнесмена, в който първоначално работеха над 15 водещи пловдивски журналисти. Нова българска телевизия стана собственост на Георги Гергов през 2007 година, когато той купи телевизия "Евроком" от Георги Барбудев и я прекръсти. Първоначалната му идея беше да създаде медийна група с телевизия, вестник, радио и сайт, която да се издържа от реклами от изложителите. Радио така и не тръгна, вестникът спря през февруари 2012 година.

Според запознати журналистите от НБТ са били на работа сутринта и са правили репортажи. Първо новината научили репортерите в столицата, на които малко преди обяди им било съобщено, че телевизията се закрива. В следобедните часове вестта стигнала и до пловдивските им колеги. Готовите за вечерните емисии новини вчера останаха неизлъчени. В същото време жестоки съкращения текат и в отделите на Международен панаир. От началото на седмицата 57 панаирни служители са на трудовата борса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай