Гълъб Бочуков: Искаме да предложим на зрителите интересен и богат афиш

Гълъб Бочуков: Искаме да предложим на зрителите интересен и богат афиш | StandartNews.com

След лятната ваканция кърджалийският театър „Димитър Димов" със сцена „Кадрие Лятифова" /ТМЦ/ има амбицията да предложи на публиката няколко интересни заглавия в афиша. Трупата усилено репетира музикално –танцовия спектакъл „Жар птица". Режисьор е известният изпълнител Орхан Мурад, а сценографията и костюмите са дело на Томияна Томова. Премиерното представление е предвидено между 3 и 5 септември, съобщи вр. и. д. директор на театъра Гълъб Бочуков.

Очаква се непросредствено след участие в Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът" в Пловдив, трупата на Държавния театър от Анталия да гостува на 12 септември в Кърджали с „Жорж Данден" от Молиер.В момента усилено вървят преговори на кърджалийска сцена да бъде представен и проектът "Джаз фолк класик" с участието на Иво Папазов-Ибряма, етно-изпълнителката Йълдъз Ибрахимова в синхрон с филхармонията на Разград.

„Досега проектът е представян единствено в Разград, предстои отново да зарадва публиката в Русе и Варна, но преди София, искаме концертът на звездите да бъде видян и от ценители в Кърджали. Заедно с невероятната подкрепата на оркестър "Тракия" и акордеонистът Нешко Нешев публиката ще се наслади на един изключителен спектакъл –смесица от различни стилове, които могат да звучат и в чудесна хармония", коменитра Гълъб Бочуков. Той обясни, че намерението е спектакълът да се състои на Спортна площадка „Арена –Спартак" на 17 септември.

Кърджалийският театър очаква една от най – играните негови постановки „Последната нощ на Сократ" от Стефан Цанев да бъде включена в афиша на 31 –то издание на празници на изкуствата „Аполония 2015 " в Созопол.
В програмата на културната институция, която тази година отбелязва 55 г. от своето създаване", има изненада и за най –малките зрители. Дни след откриването на новата учебна година ще бъде премиерата на детския куклен спектакъл „Чук и Пук" от Турбьорн Егнер, драматизация и постановка на Валентин Владимиров и авторската музика на Ангел Чавдаров.

„Желанието е да предложим на зрителите интересен и богат репертоар. Имаме намерение да възстановим също няколко заглавия като „Мамут" на големия наш драматург Станислав Стратиев с участието на гост- актьора Стефан Попов и „Вестникар ли ?" от Иван Вазов", обясни вр. и. д. директор на театъра в Кърджали Гълъб Бочуков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай