Габрово с най-ниска безработица

Габрово с най-ниска безработица | StandartNews.com

Габрово. Габровска област е сред населените места с най-ниските нива на безработица в страната. При младежите безработицата е 10 на сто, а общото й ниво за региона е 6,9 на сто. Това обяви социалният министър Тотю Младенов.

Младежи до 29-годишна възраст от Габрово са подали над 170 заявления по схемата за първо работно място на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", а 70 местни предприятия им съдействат да намерят реализация на своя труд, стана ясно днес.

 

Тотю Младенов откри в Габрово нов магазин от веригата хипермаркети "Технополис".  Инвестицията е за 4 млн. лева, а 45 души ще имат нови работни места.

Габровските фирми проявявали все по-голям  интерес към схемата за безопасния труд.  Десет предприятия са спечелили финансиране по тази програма.

Министър Младенов откри два обекта по проекта "Красива България". Ремонтираната сграда на детската градина "Калина" в Трявна на стойност 150 00 лева и обновяването на сградата на общинската администрация в Габрово.

Той съобщи, че за четири години по програмата "Красива България" в Трявна са инвестирани общо над 1 милион лева в реконструкцията и обновяването на шест обекта, а в Габрово инвестицията е 950 хиляди лева за четири обекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай