Фондация дава рамо на университетски проект

Фондация дава рамо на университетски проект | StandartNews.com

Стара Загора. Фондация „Америка за България" е готова да подкрепи изграждането на Център за професионално обучение и компетентност към Тракийския университет. Това е станало ясно по време работната среща на президента на фондацията Патрик Бракен и нейни представители с ръководството на вуза.

 

„Всъщност този проект надгражда над нещо вече свършено – консултантския съвет в помощ на фермерите от региона, който създадохме пак с помощта на „Америка за България" преди няколко години", посочи ректорът на университета проф. Иван Станков. В новия център вече щели да се обучават фермери от цялата страна. Щяла да се развива и задълбочи и консултантската помощ, като се разработват различни анализи и прогнози за аграрните политики и развитието на родното животновъдство и растениевъдство.

 

Представителите на фондацията са останали впечатлени изградената база на университета и от ръководството на вуза се надяват, че и новият им проект, който бил за около 800 хил. лв, ще бъде финансиран.

 

В разговорите е участвал и областният управител Живка Аладжова, която също подкрепила изграждането на центъра за кариерно развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай