Фирми протестираха с багери срещу обществени поръчки

Фирми протестираха с багери срещу обществени поръчки | StandartNews.com

Благоевград. Десетки багери, бетоновози и леки коли блокираха в петък част от улиците на град Петрич. Протестното шествие организираха собственици на строителни фирми, които развяваха плакати надуваха клаксони.

Сдружението на строителите реши по този начин да негодува от работата на общинска администрация по отношение прозрачността на организираните обществени поръчки. Някои от протестиращите увериха, че имат фирми по 10-12 години, но никога не са печелили общинска поръчка. В кметството се работи на принципа на директното възлагане и все едни и същи фирми печелят, които са близки на местните управници, твърдят бизнесмени. Те казват, че подбора на принципа „наш човек" действа от години в южната община. Някои фирми са изправени пред фалит, затова предприехме тези протестни действия, казаха протестиращите.

„Не приемам отправените обвинения, защото не отговарят на истината. В общината заради тях изготвихме справка, от която се вижда, че много от тези фирми са работили по поръчки на общината. Има нещо политическо в тази работа", коментира кметът на Петрич Вельо Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай