Фирми наемат вили за коледните банкети

Кръчмите празни, свалиха куверта на десетачка

Фирми наемат вили за коледните банкети | StandartNews.com

Перник. Коледен и новогодишен банкет в частна вила е новата мода в Перник. Фирмаджии наемат масово частни къщи около градовете, където да съберат и почерпят персонала за свършената работа през годината. Вилите край миньорския град вървят по 70 лева за нощ и се харчат като топъл хляб. Кетърингът на място и наемът излизат доста по-евтино отколкото менюто в тузарска кръчма, а и може да се пуши.

Кризата и ветото върху цигарите сринаха този декември кувертите за банкетите. Кръчми в Перник вече обявиха оферти от по 10 лева, надявайки се така да примамят фирмите и чиновниците да правят купона си при тях. Срещу десетарката се предлага салата, твърд алкохол, бира или вино и десерт.

В първата седмица на декември заявките за банкети в ресторантите се броят на пръсти. Някои заведения дори пускат по-малобройни групи без никакъв куверт, самво и само да обърнат по някоя ракия в техните салони. Има и фирми, които замислят вътрешноведомствени купони директно на работно място. Излиза по-евтино, а и могат да затворят офисите през нощта и да си павкат наволя. Много групи пък ще се събират следващата седмица на вили на техни колеги или шефове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай