Фейсбук група защитава зеленото богатство в Стара Загора

Фейсбук група защитава зеленото богатство в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. „Аз съм жив? Не забивайте нищо по мен!" – с такива оригинални плакати осъмнаха 60-ина дървета по централния булевард „Цар Симеон Велики" в областния град. Инициативата е Фейсбук групата „Истината за Стара Загора", която се обяви против вандалската забиване и лепене на некролози и обяви с пирони и кабарчета по дърветата из целия град.

Самият постер, висок около 1 м беше завързан към дърветата с въженце, за да не ги наранява. След като окичиха стволовете на липи, чинари, акации със защитните постери, ентусиастите преминаха в протестно шествие по пешеходната зона на централния булевард и спряха пред сградата на общината.

„Искаме да има глоби за всички, които нарушават общинската наредба и на практика унищожават дърветата из града с безобразното лепени и забиване на некролози и обяви", призова един от организаторите на акцията Янко Янков общинските власти от името на старозагорци.

Това е втората оригинална акция на Фейсбук групата "Истината за Стара Загора". Преди време тя облепи с шегаджийски постери всички неправилно паркирали по тротоарите в града автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай