Фандъкова: Протестите за паркирането са политизирани

Фандъкова: Протестите за паркирането са политизирани | StandartNews.com

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова видя политически елемент в протестите срещу новия ред за паркиране в центъра. Според Фандъкова, сред протестиращите може да се видят и общински съветници от различни политически сили.

Видях общински съветници от различни политически сили, които се присъединяват. Аз бих казала, че те не се присъединяват, а по-скоро са в основата може би на тази дейност. Аз съм готова и да възложа да бъдат променени, да се облекчат условията, за да може хората да не губят по два и по три дни да извадят един стикер и да има баланс, да са равнопоставени всички, да са при едни условия, когато една зона е платена, тя е платена за всички, когато е безплатна, е безплатна за всички, коментира кметът на София.

Недоволни граждани се събират втори ден пред паметника на „Патриарх Евтимий”. Протестиращите са около 30-40 души. Има силен медиен интерес и засилено полицейско присъствие. Продължава събирането на подписка срещу новите правила за паркиране в София. Протестиращите продължават да идват. Очаква се движението на кръстовището пред паметника да бъде затворено за 10 минути.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай