Фандъкова: Няма новорегистрирани гласоподаватели в Орландовци

Фандъкова: Няма новорегистрирани гласоподаватели в Орландовци | StandartNews.com

Няма новорегистрирани гласоподаватели в размирния през последните дни квартал Орландовци. Това съобщи пред бТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя бе категорична, че след промяната в Закона за гражданската регистрация от 2012 г. няма новорегистрирани хора в махалата. По този начин отхвърли съмненията, че пришълците в ромското гето, заради който се разрази конфликт, са докарани заради изборите.

„От 2012 г. се работи по отношение на премахване на незаконните постройки. В „Средика" през последните години са премахнати 14 постройки, в дните непосредствено преди избухването на напрежението са издадени протоколи за още 14, има заповеди за две от тях. Те ще бъдат премахнати", обясни Фандъкова.

Живеещите в квартал „Орландовци" имат своите основания да протестират, но проблемът е в намесата на много политически сили, каза тя.

Кметът на общината и началникът на сигурността в общината са били в квартала в началото на протеста, обясни кметицата и уточни, че те са поискали по-засилено полицейско присъствие.

Като цяло трябва да има повече униформени по улиците на София, смята Фандъкова.

В момента тече изграждането на трасето за видеонаблюдение в квартала, като то ще е част от мащабна програма за целия град, стана ясно от думите й.

Фандъкова заяви още, че вече е назначена проверка по случая с незаконните потребители на ток в Бенковски, за които алармира бТВ. По първоначални данни в имота се отглеждат животни, за които е сезирана БАБХ. Според информацията, с която разполага тя, 4 семейства в сградите не са ромски и макар и вързани към стълб, са имали електромер.

Йорданка Фандъковакоментира и текущите ремонти в столицата в момента. И отбеляза, че 46 екипа работят по дейностите в кварталите.

„Основните трасета, по които бяхме свикнали с дупките и слаломите, вече ги забравихме – сега можем да насочим ресурса към кварталите", обясни тя.

Ремонтите в „Надежда", „Горна баня", „Студентски град", „Слатина", както и на други места в столицата ни вече са стартирали. работи се по три участъка на "Цариградско шосе", каза Фандъкова и допълни, че се очаква подлезът на Алея "Яворов" да бъде завършен до 15 юли.

Пешеходна част от бул. „Витоша" (от „Солунска" до „Алабин"), която е затворена заради ремонт, ще е готова до края на юли. След това работата ще се съсредоточи към Южния парк – ще бъдат изградени нови тротоари, а трамвайното трасе ще бъде обезшумено, стана ясно от кемтът на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай