Фандъкова маха шатрите на бул."Витоша" заради ремонта

Фандъкова маха шатрите на бул."Витоша" заради ремонта | StandartNews.com

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предприеме по- строги мерки за освобождаването на бул. "Витоша" за втората част от ремонта. Тя се закани, че ще използва всички начини и законови механизми, за да може заведенията, изнесли шатри, маси и столове там, въпреки ремонта, да ги приберат в най-скоро време. 

Реконструкцията на пешеходната зона между улиците „Солунска" и „Алабин" започна преди дни и ще приключи през юни. Собствениците на някои заведения там обаче не спазиха срока 1 април и все още не са прибрали съоръженията си. Това значително затруднява ремонта.

„Аз дори се учудвам. Наистина ми е много странно, защото всички видяха, даже благодариха собствениците на заведения на предишните две зони. Сега не виждам защо е този инат, бих го нарекла, защото няма как хората да ядат и да пият кафе, когато има строително-ремонтни работи, то е прашно, шумно...", каза столичният кмет пред БНР.

Тя уточни, че собствениците на заведенията са непреклонни, че няма да освободят пешеходната зона, докато тези на вече отремонтираната част са спазили всички указания и срокове.

„Все още текат подготвителните работи на обекта, така че се надявам до края на седмица това да стане факт доброволно, ако не, ще приложим каквото законът позволява, обясни Фандъкова.

Предстои и да бъдат изготвени нови проекти за визията на заведенията, за да може да не заемат толкова много място и тази част от бул. "Витоша" да бъде по-прегледна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай