Фалшив сигнал за пожар на Летище Бургас

Граждани се притесниха от линейки и пожарни коли, които обикалят заради обучение

Фалшив сигнал за пожар на Летище Бургас | StandartNews.com

Бургас. Фалшива новина за пожар на Летище Бургас тръгна из медиите. Вече няколко дни прелита хеликоптер из града заради същата причина, уточняват униформените. Притеснени граждани няколко пъти са се обаждали на спешните телефони. 

Оказа се, че повод за притеснение няма, а е проведена пълномащабна тренировкапо плана за аварийно-спасителното осигуряване на летище Бургас с участието на аварийно-спасителните служби на летището, Пето районно полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Областно управление пожарна безопасност и защита на населението, Общински съвет на Български червен кръст, Дирекция национална система 112, Група Бургас – СОБТ МВР и авиокомпания „Хели ер".

Целите на тренировката бяха проверка готовността за действие, подобрение на уменията по координация, взаимодействие и комуникация, поддържане практическите умения за действие в случай на авиационно произшествие на всички средства, служби и органи.

Тренировката симулира авиационно произшествие извън територията на летище Бургас, изискващо незабавна намеса на аварийно-спасителните служби на летището и външните организации, участващи в плана за действия в случай на аварийна обстановка на летище Бургас.

В тренировката взе участие медицински хеликоптер на авиокомпания „Хели ер", с който беше извършена демонстрация на превоз на ранени към най-подходящото болнично заведение.

Общо 109 души, 22 броя специализирана техника и автомобили и 1 медицински хеликоптер взеха участие в днешната тренировка.

По време на анализа на проведеното занятие присъстващите външни наблюдатели дадоха висока оценка на цялостното представяне на всички участници и постигнатата много добра координация между аварийно-спасителните служби на летището и външните сили, участвали в тренировката, съобщиха от управата на летището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай