Еврошампион: Искам светът да разбере за Балчик

Кампанията "Моят град. 10 причини да остана в него" отличи талантите на курортния град

Еврошампион: Искам светът да разбере за Балчик | StandartNews.com
  • Кампанията на "Стандарт" - "Моят град. 10 причини да остана в него", отличи талантите на курортния град

Горд съм, че съм от Балчик. Искам да дам кураж на всички млади спортисти, за да покажем на света, че от малките градове може да стане нещо голямо. Това заяви европейският шампион за младежи до 18 години по хвърляне на чук Валентин Андреев, който получи специалната награда от кампанията "Моят град - 10 причини да остана в него", която днес се проведе в Балчик.

За "Стандарт" е особена чест и радост да дадем приза на едно момче, което отдавна прославя България и неговото име още дълго ще се записва с успехи на световните подиуми, заяви главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова при обявяването на наградата. И допълни: "Андреев още не е навършил 18 години, а е водач на световната ранглиста в категория "Хвърляне на чук"".  Отличието бе връчено от кмета на града Николай Ангелов, който поздрави младежа и заяви, че и занапред общината ще му дава пълна подкрепа в подготовката за състезанията.
В категория "Отбрана и сигурност" наградата отиде при Валентин Попов, който повече от 10 години пряко организира и ръководи охранителния състав и оперативните дежурни в общината. С перфектната си организация в редица инфарктни ситуации той е спасил десетки човешки животи, изтъкна при представянето на отличието градоначалникът. Моята причина да остана и да работя за Балчик е спокойната среда и трайната тенденция за намаляване на престъпността в последните години, заяви от своя страна Валентин Попов.

ВИЖ ОЩЕ: Дворецът в Балчик пазел сърцето на Миси

В категория "Култура" награда получи Венцислав Марков, автор на основните паметници, които красят Балчик. Сред тях изпъква скулптурата на Светите братя Кирил и Методий в центъра на градчето. Творбите на Марков вече печелят почитатели в цялата страна и в чужбина. Когато преди 10 години се върнах в Балчик след учението си в София ми беше много трудно, но с помощта на хора от общината успях да си стъпя на краката и днес работя с удвоени сили, каза скулпторът и даде съвет на властите, ако искат да привлекат повече млади хора в малките населени места, да им помагат в първоначалните стъпки.

ВИЖ ОЩЕ: Носят на ръце кактусите в Балчик

Една жена нагледно показва как, ако има желание и воля, може да се преобрази едно начално училище дори и в малък град. Това е директорката на "Антим І" в Балчик Румяна Петрова. Тя получи наградата в категория "Образование", а при представянето й кметът Николай Ангелов обяви, че тази година родители от целия град записват децата си в училището заради доброто качество на преподаване и отличната организационна дейност на Румяна Петрова.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖ ТУК

Борислав Лафазански пък получи отличието в категория "Технологии". Той е шеф на компанията "Лафи", благодарение на която Балчик има един от най-скоростните интернети с цялостно покритие в града. Убеден съм, че Балчик е най-доброто място за живеене, дава идеални възможности за спорт през цялата година и единственото нещо, което липсва на града е закрит басейн, каза при получаването на наградата Лафазански.

В категория "Туризъм" призът взе един успешен мениджър, който управлява най-престижните хотели в Балчик и е част от успеха на туристическата дестинация Балчик - Джем Акиф. Моята мечта е да се сравняваме не с хотели в България, а е с тези в Кан и съм сигурен, че скоро и това време ще дойде, категоричен бе Акиф.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай