„Енерго-про” констатира нарушения

„Енерго-про” констатира нарушения | StandartNews.com

С официално съобщение до медиите излезе и „Енерго-про Мрежи" в късния следобед в неделя след като спорът между тях и „Албена" АД стана медийно достояние. В позицията си енергийното дружество описва фактологията за възникналата авария на територията на курорта и заявява, че екипите на компанията не са допуснати до мястото за отстраняването й.

От „Енерго про" заявяват още: „В петък, 15 май, "Енерго-про Мрежи констатира ред нарушения по лицензионни съоръжения на дружеството, включително множество строителни дейности, изпълняващи се в сервитутни зони на кабелни линии средно напрежение – в това число и разкопаване в опасна близост до кабели, намиращи се под напрежение. Това създава сериозна опасност както за електроразпределителните съоръжения, собственост на "Енерго-про" Мрежи, така и за служителите и гостите на кк "Албена". Енергодоставчикът заявява още, че в Албена им е попречено „да отстранят авария, възникнала на лицензионната територия, обслужвана от "Енерг- про Мрежи".

Аварията е възникнала по кабел, който е част от мрежата средно напрежение, собственост на "Енерго-про Мрежи". Компанията разполага с документи, удостоверяващи нейната собственост върху тази мрежа" и допълват, че ще се жалват в полицията. Относно констатираните нарушения по съоръженията си компанията заявява, че ще сезира компетентните държавни и контролни органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай