Експерт от Хасково оглавява РИОСВ Бургас

Експерт от Хасково оглавява РИОСВ Бургас | StandartNews.com

Експерт от Хасково е новият директор на РИОСВ Бургас. 52-годишната Тонка Атанасова бе избрана за отговорния пост в понеделник, когато станаха ясни резултатите от конкурса. Нейната кандидатура е била предпочетена пред тези на останалите седем претенденти. Сред кандидатите бяха бившият шеф на екоинспекцията Бойчо Георгиев и Временно изпълняващата длъжността в момента Таня Манолова. Атанасова е била класирана безапелационно на първо място в конкурса, научи "Стандарт".

Новата директорка на РИОСВ Бургас има 12 годишен стаж в хасковската екоинспекция. Досега тя е работила като главен експерт по ОВОС в хасковската екоинспекция и в момента продължава да изпълнява задълженията си. Преди това е трупала опит в лабораторията и в контролния блок.

"Разбрах, че съм спечелила конкурса за директор на РИОСВ Бургас, но все още съм на работа в Хасково. Не знам кога реално ще се преместя на новото си работно място. Първо трябва да получа от министерството заповед за назначение, а в момента влизам на експертен съвет, продължавам да изпълнявам текущите си задължения", коментира Тонка Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай