Дядо даде 21 бона на "майор Стефанов"

Дядо даде 21 бона на "майор Стефанов" | StandartNews.com

Ало измамниците измислиха нова схема, в която русенец изгоря с 21 хил. лв. Измаменият пенсионер дал парите с убеждението, че помага за борбата с измамите. Случаят бе оповестен днес от полицията в Русе.

На телефона на 83-годишния мъж се обадил непознат, който се представил за майор Стефанов от полицията. Той заявил, че предстои акция срещу телефонните измами и поискал финансово съдействие. Старецът отначало се усъмнил в думите му и решил да позвъни на тел. 112. Мошеникът обаче държал линията отворена и жена, замесена в схемата, потвърдила пред дядото за наличието на въпросния майор и акция. После мнимият полицай звъннал отново и дал нареждания на русенеца да изтегли парите си от банката, където да не издава заверата.

Старецът трябвало да твърди, че спестяванията му са за имотна сделка. Според инструктажа, сумата пък трябвало да остави в точно определено кошче за отпадъци и бързо да изчезне от улицата. Едва след като оставил парите, дядото разбрал, че е измамен и сигнализирал на органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай