Две нови забавачки отварят врати наесен в Стара Загора

Две нови забавачки отварят врати наесен в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Две нови детски градини в центъра на града ще отворят врати наесен. Целодневните детски градини „Мечо Пух" и „Камбанка" ще могат да приютят общо 200 деца. Сградите са двуетажни, с просторни дворове и всички удобства за отглеждане, възпитание и обучение на малките старозагорчета - занимални, физкултурен салон, кухненски блок, ново обзавеждане и оборудване.

През септември ще бъде направено извънредно класиране за постъпването на децата в двете детски градини.Чрез въведената електронната система на класиране в целодневна детска градина „Камбанка". ще бъдат приети 100 деца в 4 възрастови групи. Тъй като „Мечо пух" е била изградена по социален проект на Министерството на труда и поне 30 на сто от местата във всяка от четирите групи ще бъдат за деца в риск - с физически увреждания, със специални образователни потребности, за сираци и полусираци, за деца от уязвими общности и др. Те ще бъдат приети по специално разписани утвърдени правила и критерии. В тази група ще могат да се включват деца от целия град, от всички възрастови групи.

Родителите ще подават заявление на място в самата детска градина и няма да ползват електронната система. Всички деца в риск и родителите им ще могат да ползват и услугите на новия общностен център, който се намира в непосредствена близост до детска градина „Мечо Пух". В него ще работят медицински специалисти по различни направления, както и социални работници със специална подготовка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай