Две мечки се поболяха в парка над Белица

Две мечки се поболяха в парка над Белица | StandartNews.com

Благоевград. Две от мечките в мечия парк над Белица са много болни. Служителите на Центъра за реадаптация на четириногите вече десетина дни полагат неистови усилия, за да помагат на пациентките Мария и Вела. Те едва ходят, по-тежко е състоянието на първата „дама". „Мария е почти на пределна възраст, около 30 години е. Влиза в басейна и няма сила да излезе. Налага се да се катерим по специални съоръжения, за да можем да я издърпаме от водата, че да не се удави", обясни ръководителят на екипа в мечия парк Васил Мадолев.

В момента той и колегите му изграждат ново заграждение за старата мечка, подраняват терена, за да не й се налага да се катери и уморява, в басейна пък ще има много по-малко вода, за да не се удави. 25-годишната Вела също ходи трудно и видимо е отслабнала. Заедно с Мария се мъчат в последните дни.

„Затова на 13 юни ще бъдат прегледани. Тогава тук ще дойде професор Богдан Аминков. ще ги снимаме с рентген, ще им се направят необходимите изследвания. За да сме наясно дали от старост са в това състояние или имат някакъв сериозен здравословен проблем", каза Васил Мадолев. Останалите 21 обитатели на Центъра за реадаптация на танцуващи мечки са добре и всичко с тях е наред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай