Двама се удавиха за ден в морето

Двама се удавиха за ден в морето | StandartNews.com

Бургас. Двама туристи се удавиха само за един ден в морето. Инцидентите са станали край Ахелой и близо до Синеморец. И в двата случая летовниците са плажували на неохраняеми ивици, съобщиха от полицията.

Една от жертвите е 63-годишен руски турист. Той е пристигнал преди няколко дни от Санкт Петербург заедно със съпругата си и малкия си внук. Семейството се настанило в хотел в Слънчев бряг. В понеделник тримата решили да отидат на малък плаж в местността Буните край Ахелой, където спасители няма, тъй като ивицата е безстопанствена. Руснакът влязъл заедно с детето в морето, а съпругата му ги чакала на брега. Малко по-късно детето излязло само, а дядото решил да поостане още малко, разказала жена му. Половин час по-късно тя видяла тялото на съпруга си изплувало на повърхността. Пристигналите на място спешни медици само констатирали смъртта му.

Малко след 20 часа в понеделник се е удавил край Царево 39-годишен турист от Велико Търново. Той е бил на плаж със свой приятел в местността Липите близо до село Синеморец. Търновецът влязъл в морето да се къпе и в един момент изчезнал. Приятелят му е подал сигнал, но не знае точно времето, в което се е случила трагедията. Полицаи и служители на Гражданска защита са претърсили района, но тялото на втория удавник не е открито до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай