Друган благодари на ГЕРБ за дарените пари за „Св. Спас”

Друган благодари на ГЕРБ за дарените пари за „Св. Спас” | StandartNews.com

Друган. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов посети село Друган, Община Радомир, за да провери докъде са стигнали ремонтните дейности по църквата „Св. Спас". Храмът се ремонтира вече няколко месеца, а възстановяването му стана възможно, след като партията дари 50 000 лв. Цветан Цветанов бе посрещнат от кмета на селото Ненко Минков, който го запозна със свършеното до момента. Заместник-председателят на ГЕРБ се ангажира да съдейства за всичко необходимо и изрази доволство от направените подобрения в историческия параклис.

Заедно с Цветан Цветанов, в Друган, бяха още областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и народните представители Делян Добрев и Ирена Соколова. Местните хора изказаха благодарността си към заместник-председателя на ГЕРБ, че е съдействал за възстановяването на църквата. Всички те заявиха, че се надяват с помощта на тези средства да успеят до края на годината да завършат реновирането на църквата.

Храмът „Св. Спас" е построен в началото на миналия век. С времето, обаче параклисът започва да се събаря и става опасен за използване. Инициативен комитет начело с кмета на селото решава да възобнови изграждането на големия черковен храм, а ПП ГЕРБ дарява 50 000 лв. за ремонтните дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай