Доскорошният кмет на Добрич Детелина Николова става губернатор на областта

Доскорошният кмет на Добрич Детелина Николова става губернатор на областта | StandartNews.com

Новината от проведеното заседание на Министерски съвет за област Добрич е, че правителството назначи доскорошният кмет на град Добрич Детелина Николова за областен управител на област Добрич. Тя сменя на поста досегашният губернатор д-р Маргарита Новоселска, която също бе назначена от квотата на ГЕРБ. Пред "Стандарт" в-р Новоселска сподели, че индикация за смяната е имало отпреди два дни и добави: "Това е решение на политическия кабинет и аз ще се съобразя с него и ще се подчиня на решението. Имам професия и няма да остана без работа".

Като изненада определи решението Детелина Николова. "Ще уважа решението на премиера и Министерски съвет да представлявам област Добрич и да работя в нейна полза. Това е решение на ръководството на ПП ГЕРБ" - каза Николова.

Припомняме, че Детелина Николова бе кмет на Добрич три поредни мандата. На последните избори за местна власт тя бе кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Добрич. На първи тур Николова събра 49.05 % от гласовете на избирателите, което не й стигна да спечели от раз четвърти мандат и се изправи на балотаж срещу кандидата на Реформаторски блок Йордан Йорданов, за когото на първи тур бяха гласували 19.31 % от гласоподавателите в Добрич. Изненадата дойде на балотажа, на който разликата от 30 % бе стопена и с 50.61 % Йордан Йорданов спечели кметската битка срещу Николова, която на втори тур получи 49.39 % от вота на избирателите.

Детелина Николова е магистър по „Икономика на промишлеността" с втора специалност „Преподавател по икономически дисциплини" от ВИНС – Варна. Специализирала е „Управление на териториалните единици" във ВИНС и „Маркетинг и мениджмънт" в УНСС. В периода 2003-2015 г. е кмет на община Добрич. Преди това е заемала редица длъжности в общинската администрация, включително е била секретар на Община Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай