Доброволци засадиха 20 дка гора в Силистра

Доброволци засадиха 20 дка гора в Силистра | StandartNews.com

Губернатор и кмет се включиха в акцията „Зелени хоризонти"

Десетки граждани на силистренския квартал „Изток", служители от общинските звена и областната администрация, много граждани се включиха в залесителната акция „Зелени хоризонти", организирана в събота в Силистра по случай Деня на земята и Седмицата на гората.

Кампанията стартира по инициатива на кмета доктор Юлиян Найденов, който обяви пред съгражданите си: „Само заедно можем да променим средата, в която живеем." Местната управа реши да предостави на доброволците залесители терен , застрашен от ерозии, който крие опасност от свлачища.

В акцията се включиха кмета Найденов, председателят на общинския съвет доктор Мария Стойчева, областният управител Стоян Бонев. Тримата засадиха символично първата липа на парцела от 20 декара, върху който ще растат ясенови дървета, липи и люляци.

Десетки жители на облагородения квартал дойдоха да садят фиданки, с надежда че дърветата ще запазят домовете им от природните стихии. Много хора бяха довели децата си. Посадъчния материал бе осигурен от държавното горско стопанство в града, а трудът бе изцяло за сметка на силистренци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай