Доброволци спасиха пътници от горящ влак

Доброволци спасиха пътници от горящ влак | StandartNews.com

Доброволци от Монтана и Вълчедръм спасиха хора от горящ влак и автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР. Спасителната операция за изваждането на хората от огъня не бе истинска, а само демонстрация на уменията им по повод световния ден на доброволеца. Някои от участниците в акцията действаха като професионалисти, каза началникът на областната служба за пожарна безопасност и защита на населението Венцислав Райков.

В област Монтана доброволни формирования има в Монтана, Вършец, Якимово и Вълчедръм. Най-добри са 12-те мъже от Вълчедръм, които през 2015 са участвали в 100 спасителин операции. 50 пъти са гасили пожари, участвали са и в спасяването на хора по време на снегонавявания и заледявания. Те са били едни от първите, пристигнали на помощ на бедстващите в наводнения град Мизия. Събират се за 8 минути, имат и собствен пожарен автомобил.

Създаването на доброволни отряди продължава и в останалите общини, а всички участници преминават и обучение в учебния център на МВР в Монтана, допълниха от областната полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай