Добричката автогара отцепена заради самотен куфар

Добричката автогара отцепена заради самотен куфар | StandartNews.com

Добрич. Забравен куфар на Автогара Добрич вдигна на крак полицията. Районът бе отцепен до идването на специализирана група ДОТИ от Варна. Пред медиите директорът на МВР - Добрич Цветомил Цанев заяви, че сигналът за забравен куфар е подаден в 6.05 часа в събота сутринта при дежурния от Автогарата в града. Веднага е бил изпратен екип, който е отцепил района и са повикани специалисти по взривни устройства от Варна. Пред "Стандарт" управителят на Автогарата Валентин Василев заяви, че куфарът е открит от работниците , които сутрин отварят Автогарата в 5.30 часа.

"Създава се леко неудобство за обслужването на пътниците, тъй като тръгването не е от секторите, а от малък страничен паркинг, но касите и чакалнята работят и обслужваме линиите" - каза Василев. Куфарът бе до сектор номер 4. В 9.20 часа пристигна група ДОТИ от Варна, които проведоха контролиран взрив.

"Няма опасност и се касае за забравен багаж. Куфарът ще бъде прибран от криминалистите от нашата лаборатория за допълнително разследване" - заяви пред медиите Цанев след приключване на 30-минутната операция по обезвреждането на забравения куфар. В 11 часа Автогарата се върна към нормалния си ритъм на работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай