Добрич започва подписка за референдум за земята

Добрич започва подписка за референдум за земята | StandartNews.com

Добрич. Макар и малко на брой, добруджанци се събраха на протест в центъра на града, за да протестират срещу отпадането на мораториума за продажба на земя на чужденци. Сред плакатите, които бяха издигнати, бе и такъв с надпис: "Тотална забрана за продажба на земята ни. (...) В противен случай тя върви в комплект с нас!".

Притеснението на протестиращите е, че потенциалните чужди купувачи няма да дойдат в България, за да се сдобият с качествена, а с евтина, работна ръка. Добричлии не са съгласни с изказването на земеделския министър Греков, който заяви, че няма голям интерес към българската земя. Ива Ничева сподели, че от това, което е прочела в интернет пространството, е разбрала, че от близо 7 години има интерес към българската земя и добави, че според статистики има вече доста изкупена.

"Продължава да се търси, като интересът е от Турция, Италия и още няколко държави, откъдето се проявява наистина голям интерес към нашата земя" - каза Ничева. Добруджанци стартират подписка за провеждането на референдум по темата, защото смятат, че земята е не само пръст или торба с пари, а наследство, което ще оставят на децата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай