Добрич усвои над 82 млн. лв. европейски средства за 4 г.

Добрич усвои над 82 млн. лв. европейски средства за 4 г.  | StandartNews.com

За четири години община град Добрич е работила по 24 проекта по оперативните програми и е усвоила над 82 млн. лв., като над 70 млн. лв. от тях са безвъзмездно финансиране. Това обяви кметът на Добрич Детелина Николова, която направи своя отчет за мандата си пред медиите.

"16 от проектите са напълно завършени и средствата по тях са разплатени на общината, а по други 6 проекта работата продължава и ще приключат до края на годината, а възстановените на общината средства по недовършените проекти са над 70 %. Община град Добрич е сред 10-те в страната, привлекли над 1000 лв. на човек от населението си за първия програмен период", отбеляза още Николова. Тя определи мандата като успешен и отчете, че за четирите години са вложени в реновиране на инфраструктурата в града над 70 млн. лв. и въпреки трудностите община град Добрич е успяла да запази финансова стабилност и добър кредитен рейтинг в дългосрочен и краткосрочен план.

Сред направеното през мандата от Николова и екипът й е реновирането на 7 кв. м тротоари, подновяването на 13 от спирките на градския транспорт, подмяната на уличното осветление с лед такова в голяма част от кварталите на града, обновяването на градския парк, културни институти в града, изграждане на центрове от семеен тип и такива за деца и младежи с увреждания. Сред направеното през мандата Николова отчете и това, че община град Добрич предоставя над 1200 услуги по електронен път. Тя благодари на екипа за съвместната работа и допълни, че община град Добрич има готовност за кандидатстване по новите оперативни програми с проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай