Добрич облича нова премяна по трансграничен проект

Добрич облича нова премяна по трансграничен проект | StandartNews.com

С идването на пролетта ще започне засаждането на 600 дръвчета в Добрич, съобщи зам.-кметът по икономическа развитие Надежда Петкова. Дейността е част от общински проект за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, като залесяването ще бъде по булеварди в града, в района на лозята и край магазин "Лидл".

Петкова добави, че е на финала е процедурата по избор на изпълнител, който да засади дръвчетата. В рамките на проекта "Природата около нас" са подбрани характерни видове за поречието на река Добричка, ще влязат по естествен начин и в града. Целта на проекта е и образователна, затова ще бъдат включени и ученици в залесяването с цер, летен дъб, благун, явор, липа, планински ясен, бряст, черен бор, добави Петкова.

Партньорът на община град Добрич - НПО "Маре Нострум" в Констанца, вече е изпълнил тази част и в румънския град са засадени 600 дървета.

"Извършен е анализ на биоразнообразието в региона и скоро ще бъде готов за печат луксозен каталог с растителните и животинските видове от Добрич и Констанца. Целта на инициативата е опазване на природата и биоразнобразието, както и насърчаване познанието на младите с цел те да имат грижа и отношение към заобикалящата ни среда. В рамките на проекта в училищата в Добрич и Констанца ще се извърши 5-дневно обучение на ученици" допълват от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай