ДКЕВР започна одит в EVN

ДКЕВР започна одит в EVN  | StandartNews.com

Стара Загора. От днес Държавната комисия за енергийно и водно регулиране стартира одит на дейността на EVN – България, съобщиха от електроразпределителното дружество, което снабдява с ток Югоизточна България. Предмет на проверката щяла да бъде цялостната лицензионна дейност на компанията за периода 2008 г. - 2013 г., който включвал анализ и оценка на всички разходи, свързани с дейността на дружеството. В одита, който ще продължи до края на април, щели да участват и външни експерти, посочени от комисията.

Както досега от EVN - България декларират пълно съдействие и подкрепа, както на експертите на ДКЕВР, така и на всички институции заинтересувани от дейността на компанията в съответствие със законовата и регулаторна рамка.

От дружеството напомнят, че то вече било обект на много подобни проверки още през 2010 г. Тогава агенти на ДАНС са проверили няколко клиентски центъра на дружеството в Югоизточна България, а след това ДКЕВР е извършил детайлен одит на дейността на компанията. През м. г. пък проверки в ЕВН са извършили Пловдивската окръжна прокуратура, ДКЕВР, НАП, Агенцията за държавна финансова инспекция Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай