Дискусия за образованието и заетостта в Гоце Делчев

Дискусия за образованието и заетостта в Гоце Делчев | StandartNews.com

Икономическият и социален съвет на България и община Гоце Делчев организират регионална кръгла маса на тема „От образование към заетост – възможности пред младите хора в община Гоце Делчев". Събитието ще се проведе на 15 юни от 09,30 часа в залата на общинския съвет. Преждевременното напускане на образователната система и младежката заетост са сред най-сериозните проблеми и предизвикателства пред бъдещото развитие на човешкия капитал и пазара на труда в страната. Съветът прие редица актове, свързани с политиките за ограничаване на ранното напускане на образователната система и борбата с младежката безработица и организира поредица от регионални дискусии по темата.

Целта е да се представят и обсъдят направените предложения от приети актове на ИСС, политиките и мерките на МОН и МТСП по обсъжданите теми, както и предстоящи дейности свързани с възможностите на оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. и ОП „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. В отделен панел ще бъдат поставени на дискусия действията в подкрепа на младите хора и борбата с младежката безработица на местно ниво. във форума ще участват общинското ръководство, съветници, представители на МОН и МТСП и регионалните им структури, кметове на кметства, директори и учители, местни предприемачи, представители на синдикалните и работодателски организации от общината, членове на Икономическия и социален съвет.

Всеки ще може да изрази позицията си по актуалните проблеми, свързани с прилаганите в практиката политики за превенция на отпадането от училище, задържане на децата в класната стая, трудовата реализация на преждевременно напусналите образователната система и преодоляването на младежката безработица на местно ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай