Димитровград посреща китайската нова година с 12-метров дракон

Димитровград посреща китайската нова година с 12-метров дракон | StandartNews.com

Димитровград ще посрещне Китайската нова година, която настъпва на 22-и януари с 12-метров дракон в театъра.

Като част от церемонията за отбелязването на фестивала на пролетта, както още е известна китайската нова година ще бъде представени във фоайето на театър „Апостол Карамитев" и чаена церемония, калиграфия. Ще има като атракция и демонстрация за правилно хранене с бамбукови пръчки.

Връзката на Димитровград с Китайските традиции е преподавателката по китайски език в града Гао Уей, която работи като доброволка у нас.

Идеята й е димитровградчани да се докоснат до китайската култура, но не само, защото всеки ще може да се включи и пряко в честването.

След демонстрациите китайската вечер в Димитровград се пренася на сцената. Там ще бъде представена и музикална и танцова програма на тема Китай, в която ще участват 12 китайски доброволци, работещи в България. Ще участват деца от школите към Детски и младежки център, както и различни училища, където се преподава китайски език.

Инициативата за посрещането на Китайската нова година е на Общината, Детски и младежки център и с подкрепата на Институт "Конфуций".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай