Детски кът води хлапета в музей

Детски кът води хлапета в музей | StandartNews.com

Ваканцията е време за учене чрез игри

Детският кът в Регионален исторически музей – Благоевград функционира вече над 5 години. Това е първата по рода си научна изложба, адаптирана за деца и млади хора. Състои от две части - археология и природа. Предоставя възможност за игри и интерактивни занимания, които онагледяват живота на праисторическите хора, разнообразието и интересни факти от природата, която ни заобикаля. През ваканацията е любимо място за игра и учене на благоевградските хлапета и ученици. Целта на детския кът е по интересен и достъпен начин да приобщи децата към чудесата на историята, природата и музейната среда. „Музеен детски кът" е най-подходящ за малчугани от 3 до 12 години, но е отворен за посещение и за техните родители, и за ученици с техните преподаватели. Лектори въвеждат децата в чудните дебри на миналото и непознатите светове на птиците и животните.

Целта е въвеждане на съвременни тенденции в популяризирането на културно – историческото наследство чрез изграждане на модерни и ефективни връзки между семействата, училищата, музеите и академичните институции в България.

Детският кът е съставен от няколко части - възстановка на праисторическа къща с характерните за епохата елементи от бита на човека, пясъчник за симулация на археологически разкопки, ферма с растения, отглеждани от праисторическите хора, както и екологична зона, предлагаща разнообразни игрови ситуации. Представени са археологията и биоразнообразието на Югозападна България, с които малките посетители имат възможност да се запознаят по достъпен и разнообразен начин чрез различни забавни игри и дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай