Деца сираци плаваха безплатно по Ропотамо

Деца сираци плаваха безплатно по Ропотамо | StandartNews.com

Бургас. Деца, лишени от родителски грижи, плаваха безплатно с лодки по река Ропотамо. Възпитаниците на социалния дом в село Бата се превърнаха в истински мореплаватели и повече от час се забавляваха на модерни катамарани. Малчуганите пристигнаха по покана на концесионера на атракциона по река Ропотамо фирма "Венис Марина".

Любезните домакини поеха всички разходи на хлапетата и се постараха да им подарят незабравимо приключение. Възпитаниците на дома в поморийското село Бата, придружавани от своите възпитатели, разгледаха всички забележителности в резервата и стигнаха с лодките чак до устието на реката. Уникалният скален феномен "лъвската глава" впечатли най-много децата и те запечатаха на кадри най-интересните моменти от круиза.

Освен със снимки за спомен, малките гости си тръгнаха и с подаръци, подготвени предварително от домакините. "До края на сезона лодките на река Ропотамо ще извършват безплатни разходки за всички туристи, които са в неравностойно положение", обещаха от фирмата-наемател "Венис Марина".

Освен децата, от предложението вече се възползваха и няколко групи туристи с увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай