Деца рисуват пролетта за национален конкурс в Кюстендил

Деца рисуват пролетта за национален конкурс в Кюстендил | StandartNews.com

Отеделът за култура и духовно развитие в община Кюстендил, съвместно с художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в града организират Девети национален конкурс "Пролет върху листа" с Балканско участие. Темата е отворена и креативна, а на децата се дава възможност да импровизират с различни изобразителни материали като акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

Конкурсът е част от мартенските културни празници по повод празника на града "Кюстендилска пролет". Ежегодно така се представят творби на млади таланти, паралелно с традиционната художествена изложба "Кюстендилска пролет". Откриването и насърчаването на млади таланти, както и запознаването им с Кюстендилската изобразителна школа е една от целите ни , обясниха организаторите.

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай