Деца рецитираха „Аз съм българче"

Деца рецитираха „Аз съм българче" | StandartNews.com

Десетки деца заедно припомниха в Благоевград едно от най- известните български стихотворения на Иван Вазов - „Аз съм българче". Поводът бе Международният ден на детето. Площад „Георги Измирлиев" се изпъстри с настроение, оцвети в балони и закънтя от детски смях. Пред кметството бяха подредени шатри, в които всяко дете можеше да рисува, оцветя, да получи балон и талон за участие в томбола за голямата награда- велосипед. Преподаватели от Център по изкуствата напътстваха благоевградските малчугани, които творяха цветни и пъстри картини. Децата имаха възможност да гледат и спектакъла на Център за култура „За Родопите" в Смолян - „Кокошка с брошка". Всяко детско заведение в града също бе приготвило програма на своите възпитаници, която те представиха пред родители и гости.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова бе сред официалните гости на празника.

В прекрасен, весел и пъстър празник се превърна днешният ден за децата на Гоце Делчев. Гости на тържеството бяха кметът Владимир Москов и заместник-кметът Богдан Боцев. За децата бе подготвена богата музикална програма, много забавления и лакомства. Дълги опашки се извиха пред ателиетата по грънчарство и оцветяване на фигурки. Изключително много бяха децата, желаещи да се сдобият с красиви и атрактивни рисунки по лицето си. Хиляди балони бяха раздадени на малчуганите в парка по повод техния празник. Община Гоце Делчев бе осигурила също сладолед за всички деца и безплатни забавления на батут. В богатата музикална програма участваха талантливи деца и състави.

Празничният ден в Банско започна с игри и забава във всички детски градини, където аниматори веселиха децата и бяха подготвили за тях куп изненади.

Денят продължи със станалото вече традиционно състезание „Детето риболовец без дрога", което се организира всяка година от община Банско и Рибарско дружество „Василак". 150 деца от всички училища в Общината се включиха в надпреварата за най – тежък улов. Гост на мероприятието бе кметът на Банско – Георги Икономов. Той поздрави малчуганите и им пожела много здраве и повече време за игри през летните дни. Победителите получиха грамоти и рибарски пособия, които им бяха връчени от градоначалника. Интерактивен урок по родолюбие бе друго празнично мероприятие. То обедини Международния ден на детето и Деня на Ботев и геройски загиналите за свободата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай