Десетки излизат на тих поход в подкрепа на децата, болни от рак

Десетки излизат на тих поход в подкрепа на децата, болни от рак | StandartNews.com

Тих поход в подкрепа и памет на децата, борещи се или борили се с рака, ще се проведе на 19 май от 17 часа в Добрич. Походът ще премине по пешеходната зона на Добрич, като за начален сборен пункт е определена „Стара къща". Участниците ще преминат през центъра и ще стигнат до площад "Свобода". В тихия поход ще се включат ученици от добричките училища и възрастни, казва Стела Илиева, която е организатор на събитието в Добрич, като допълва, че такива походи ще се има в същия ден и час и в други градове на страната.

"Деца ще почетат паметта на свои връстници, загубили живота си в борбата с коварната болест - рак. Ще подкрепят и онези малки смели сърца, които всеки ден се борят за своя живот", сподели Илиева. Ще бъдат издигнати плакатчета с текст: "Не на детската смъртност в страната", "Живот за децата на България" и други. „Ракът в последните години все повече се проявява като заболяване и буквално вече се разпространява като грип. Целта ни е с тихия поход да насочим вниманието на политиците и институциите от които зависи адекватното лечение на децата" – казва Илиева и добави: - „Всички сме свидетели ежедневно на неадекватно лечение у нас. Фондът за лечение на деца в чужбина бави разглеждането на документи и децата, които страдат от това кошмарно заболяване са принудени да правят кампании, за да съберат средства за лечение в чужди клиники.

Много често обаче това е фатално за развитието на болестта". Тя добавя, че е крайно време да се предприемат мерки децата, страдащи от различни форми на рак да получават адекватно и навременно лечение. В заключение Илиева посочи, че само за последния месец в страната три деца са загубили битката с коварната болест, като последното починало детенце е било едва 6-годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай