Депутат с конкурс за есе

Депутат с конкурс за есе | StandartNews.com

Благоевград. Народният представител от ПП ГЕРБ и областен лидер в Пиринския край Даниела Савеклиева обяви конкурс за студентско есе на тема „Насилието над жените – моето не" по повод 25 ноември - Международен ден за премахване на насилието срещу жените.

"Статистиката у нас става все по-тревожна. Тя сочи, че всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие, 67% от жените се страхуват по различни причини да съобщават за преживяното насилие пред полиция, организация или пред близките си. Този факт ме накара да поставя по някакъв начин на дневен ред тази тема, която от години е табу в нашето общество. Важно е да говорим открито по този проблем", коментира Даниела Савеклиева.

В конкурса могат да участват всички студенти, обучаващи се във висши учебни заведения в Благоевград. Есетата трябва да се изпращат до 20 ноември 2014 г. на електронна поща: [email protected] . За класираните на първо, второ и трето място са предвидени парични награди, а за всички участници поощрителната награда е посещение на Народното събрание.
Есетата ще се оценяват от тричленно жури с председател доц. д-р Антони Стоилов - декан на Филилогическия факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай