Депутат налетя на ГЕРБ-ер в центъра на Гърмен

Депутат налетя на ГЕРБ-ер в центъра на Гърмен | StandartNews.com

Гърмен. Напрежението в община Гърмен, където в неделя се проведоха частични избори за кмет, ескалира малко след края на изборния ден. Депутатът от ДПС и бивш кмет Ахмед Башев се нахвърли на Калин Каменов, който е член на ГЕРБ и екс председател на Агенцията за закрила на детето. Екшънът стана в центъра на Гърмен пред очите на няколко полицаи и стотици избиратели. Гневът на народния представител бе предизвикан, след като бе заснет с фотоапарат в Информационния център, където бе с кандидата за кмет на ДПС Минка Капитанова.

„Башев изскочи отвътре и се развика : „Кой снимаш, бе, боклук". Нахвърли се върху мен с юмруци. От петимата полицаи, свидетели на инцидента, само един се осмели да реагира и успя да хване ръката на депутата Башев миг преди да ме удари мъжът. Обяснението на полицаите бе, че не могат да се набъркат, защото Башев има имунитет", разказа Каменов.

Той определи поведението на депутата като недопустимо и престъпно. Твърди, че хората в община Гърмен гласували под страх, имало контролиран вот, всички кметове и кметски наместници следели кой как гласува. „Алармирахме Общинската избирателна комисия за нарушение на изборния ден, извършено от Явор Белов, кметски наместник на село Крушево. Назначеният от ДПС кмет на селото бе засечен в изборния ден в непосредствена близост до секционната избирателна комисия в селото да отбелязва по списък как гласуват на днешния частичен кметски вот местните жители. "Полицаят, който охранява секцията, поиска списъка от наместника на селото, но той отказа да го предаде. Кметът опита да избяга, но не успя и в суматохата предаде списъка на свой служител, който се скри от полицая", уверява Калин Каменов.

Късно в неделя той коментира скандала и в профила си във фейсбук. „За мен държавата се спомина....! Преди малко в центъра на "европейската" община Гърмен станах свидетел на нещо шокиращо...... Проверявайки електронната си поща, изведнъж от кметството, където е щабът и на ДПС - БСП изхвърча доносникът - депутат, агент "Манол" /б.а. – визира Ахмед Башев/, който съвсем неочаквано за мен посегна да ме удари, сипейки същевременно срещу мен обиди и заплахи и твърдейки, че съм го снимал...Ех, Българийо...".

Ахмед Башев отхвърли обвиненията и ги нарече „типична гербаджийска история и наглост". „Този господин не го познавам. Видях светкавици и излязох да видя кой снима. Една жена побягна, а на място останаха друга жена и един мъж. Попитах ги за какво снимат, а мъжът ме попита „Ти кой си". Зададох му същия въпрос. Тогава полицаите се намесиха и ни избутаха в различни посоки. Това е, всичко друго е инсинуация, тъй като видяха, че губят изборите", заяви на свой ред депутатът от ДПС. Той разкри, че Каменов се нахвърлил арогантно и брутално по-рано през деня и върху управника на село Крушево Явор Белов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай