Ден на отворените врати в Басейнова дирекция

Ден на отворените врати в Басейнова дирекция  | StandartNews.com

Под мотото „Чиста вода за чиста земя" в Благоевград ще се проведат инициативите, посветени на един от важните дни в екологичния календар - Световния ден на водата. Басейнова дирекция за Западнобеломорски район обяви 21 март за Ден на отворените врати.

Детска работилница ще функционира в събота от 15:00 часа в заседателната зала на ведомството. В нея ще се включат деца от Обединен детски комплекс, които са на възраст между 12 и 14 г. Те ще пресъздадат своята "Водна приказка" с рисунки , с цветен пясък и моделин. Ще се проведе и забавна викторина за водите. Полево обследване за качеството и количеството на водите на река Бистрица ще се проведе на 23 март от 13,00 часа на въжения мост при алеята за парк „Бачиново".

То се организира съвместно от Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград, Регионална инспекция по околна среда и водите, Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околната среда и студенти от специалност „Екология и опазване на околната среда" на Югозападния университет „Неофит Рилски". Освен полевите измервания, ще се акцентира и върху оценката на състоянието на повърхностните води.

В същия ден от 15:30 часа в заседателната зала на РИОСВ – Благоевград ще бъде представена презентация пред студенти на тема "Контрол на институциите РИОСВ и БДЗБР върху обектите, формиращи отпадъчни води".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай