Ден на града празнува Трън на Петковден

Ден на града празнува Трън на Петковден | StandartNews.com

Ден на града празнува Трън за поредна година на Петковден. Честването на небесната закрилница на трънчани св. Петка започна с празнична св. Литургия в обновената черква на светицата в кв. „Баринци", която се намира срещу популярния като терустучески обект скален параклис на светицата. След храната за духа в храма беше раздадено и благословено ястие за здраве на телата.

Официалната част ще започне на централния градски площад „Владо Тричков" от 16.30 часа.
Тогава и ще бъдат връчени почетните знаци на обявените за почетни граждани д-р Димитър Момчилов, началник на детската урология в „Пирогов" и д-р Иван Гигов – шеф на Клиниката по хематология и онкология на Военномедицинска академия . Двамата лекари са с трънско потекло и винаги с готовност се отзовават на нуждите на трънчани от компетентна лекарска помощ. Ще бъде обявено и почетното гражданство на музиканта от САЩ Виктор Велинов. През ноември момченцето ще стане на 9 години и няма да присъства лично, но е изпратило обръщение към трънчани, а знаците за почетното гражданство ще получат негови близки.

Севдалина и Валентин Спасови, Фики, Ивана са гостите в празничния концерт на Петковден. Вечерта ще завърши с мощна заря, пиро и лазерни ефекти, съобщи кметът на общината Станислава Алексиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай