Делото срещу кмета на Исперих влезе в съда

Делото срещу кмета на Исперих влезе в съда | StandartNews.com

Разград. Разградската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу кмета на Исперих Бейсим Басри, съобщиха от обвинителното ведомство в града. Градоначалникът на лудогорската община ще отговаря пред Темида за опит за убийство на горски стражари по време на бракониерски лов в правителствения резерват „Воден Ири –Хисар" край Исперих.

Инцидентът е станал на 23.02.2013 година в местността „Трънлив дол" в землището на село Йонково. Кметът стрелял с ловна карабина по двама лесничеи, които се опитали да го арестуват, задето е влязъл с оръжие в забранената за отстрел гора.

Първоначално успелият да се измъкне от пазачите кмет отрекъл да е автор на стрелбата по длъжностни лица. Близо месец в следствения арест с подобно обвинение бе неговият шофьор Шенол Бекир, комуто градоначалникът опита да прехвърли вината. Разследването обаче доказа с ДНК експертиза, че върху бейзболна шапка, загубена на мястото на сттрелбата,  е намерен косъм от главата на кмета Басри.

Бейсим бе задържан и в последствие пуснат под домашен арест, до приключване на разследването. Докато беше клиент на прокуратурата, кметът ползваше годишния си отпуск и след като досъдебното дирене срещу него свърши, той се върна в кабинета си в общината.

Бейсим Басри бе разследван и ще бъде съден за действия, които нямат нищо общо със служебните му задължения и затова не е необходимо той да бъде отстраняван от работа, обясни в хода на прокуроското дирене говорителят на прокуратурата в Разград Милена Пенчикова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай