„Даскеерите” на „Славейков” бяха раздадени за 13-ти път

„Даскеерите” на „Славейков” бяха раздадени за 13-ти път  | StandartNews.com

Кърджали. Уникалната и единствена за България церемония се проведе в Кърджали за 13-ти път.

Вълни от емоционални взривове с епицентър Дома на културата – това е една от кратките характеристики на „Даскеер-2014", организирана от най-голямото училище в Южна България СОУ „Петко Р. Славейков".

Празничната феерия бе дело на екипа на математическия шампион на Кърджали Иван Герганов, който е и председател на Ученическия парламент. Събраните средства от билетите по 1 лев ще отидат за лечението на Огнян Камишев-балетист и хореограф в местния театър. Препълнената зала бе впечатлена от професионалното ниво на водещите Димитър Радев и Поли Каратенева от 11а клас и техните подгласници петокласниците Елена и Георги. За това допринесоха и наситените с елегантен хумор дикторски текстове. Първият поканен на сцената бе човекът, „градил парченце по парченце" това, което е сега СОУ „Петко Р. Славейков" – директорът Милко Багдасаров, чието приветствие отнесе бурни аплодисменти.

Годишните награди „Даскеер" се определят след гласуване по класове и по традиция се връчват през последната седмица на февруари. С приза бяха отличени 15 преподаватели по всички предмети.

Раздаването на наградите бе редувано с музикални и танцови изпълнения на възпитаници на школото. На церемонията бяха отличени и дванадесетокласниците първенци по отделните дисциплини. Празникът завърши с предаване огърлицата на властта на новия председател на Ученическия парламент Иван Герганов.На финала водещите призоваха своя любим директор Милко Багдасаров да разреже тортата и да изпеят всички химна на училището "Шампиони".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай