Дърво затисна и уби мъж в гората

Дърво затисна и уби мъж в гората | StandartNews.com

Благоевград. Млад мъж загина под дърво в гората над Петрич, в местността Крънджилица. 36-годишният Красимир З. добивал дърва заедно с още няколко души. Изведнъж едно от отсечените дървета се стоварило върху него, затиснало го и го убило на място. Трагедията се разиграла към 11,15 часа в четвъртък. Веднага другите мъже подали сигнал на телефон 112. На място са пристигнали екипи на полицията и на Спешен център. Няма следи от насилие по трупа, случаят не е криминален, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Благоевград. Медиците само констатирали смъртта на загиналия.

„Ужасна новина. Още не смеем да кажем на майка му Елена, която живее в селото. Красимир е оттук, но живее със семейството си в Сандански, има дъщеричка. От години се занимава с дърводобив, до миналата година добивата дървесина в землището на нашето селище. За последно работеше в някаква частна петричка фирма", каза кметският наместник на село Никудин в община Струмяни Николай Цеков.

От полицията са уведомили за случая и Областната инспекция по труда. Трудови инспектори ще извършат проверка и ще разследват трагедията. „Първоначалните данни са, че загиналият заедно с брат си и още 1-2 мъже са имали разрешитено за добив на дървесина и са секли в своя гора. Тов означава, че не става дума за трудова злополука", уточни шефката на ОИТ в Благоевград Юлия Янчева. При направената справка на трудовото досие на Красимир З. е установено, че той е напуснал работа през декември 2013 г. До месец април тази годна е бил на борсата. Към момента няма сключен трудов договор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай