Данъчни продават земя и къщи

Данъчни продават земя и къщи | StandartNews.com

Ниви, къщи с дворове и други недвижими имоти пуснаха на търг данъчните в Добричко. От пресслужбата на офиса на приходната агенция в Добрич уточняват, че имотите, които са обявени на търг, са отнети от съда в полза на държавата, защото са незаконно придобити. Нива с площ от 19.9 дка в землището на добричкото село Паскалево, е обявена за продан с начална тръжна цена от 31 хиляди лева. На същия търг данъчните са обявили за продан и дворно място с площ 5950 кв.м и построената в него къща в село Александър Стамболийски. За 17 700 лева се продава дворно място и къща в друго добруджанско село - Стефан Караджа. В търга са включени още апартамент с площ от 65.62 кв.м, гараж и други недвижими имоти в Добрич и региона. Търгът е обявен за 26 януари и може да бъде намерен на електронната страница на НАП под № 3. Оглед на имотите кандидат-купувачите могат да извършат от 18 до 22 януари.

През 2015 година инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания" на варненската дирекция, в чийто обхват е и НАП – Добрич, са провели 48 тайни търга, на които е продадено движимо и недвижимо имущество, отнето в полза на държавата от съдебната власт и Агенция митници. В резултат на търговете в хазната са постъпили 661 хиляди лева, като 304 хиляди са от продажба на недвижими имоти. Близо 13 хиляди лева са постъпленията от продажба на изделия от злато и сребро.

През изминалата година НАП Варна е предоставила на музеите в Русе, Шумен и Провадия значими и безценни образци на изкуството, открити на територията на България и отнети в полза на държавата, за да бъдат съхранени за идните поколения, добавят още от приходната агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай