Дами с бензин в кръвта показаха майсторско шофиране

Дами с бензин в кръвта показаха майсторско шофиране | StandartNews.com

Добрич. За поредна година навръх дамския празник 8 март, в центъра на Добрич се проведе осмомартенско рали за майсторско управление на автомобил. Новото, което въведоха организаторите тази година в традиционната вече надпревара, бе, че шофьорките имаха право на навигатор в трите етапа на състезанието, като, ако за навигатор водачката е избрала мъж, то той трябваше да е в женски дрехи. Двама тийнейджъри се осмелиха да бъдат навигатори на своите майки с червило и перуки – Александър на 16 години, и Евгени – на 12 години. И двамата бяха дегизирани с перуки, червило и умело направляваха по трасето своите майки.

Общо 9 дами изпробваха ученията си в управлението на автомобил, като първа с най-добро време и с минимум грешки по трасето, подреждано от специалисти на автомобилен споретн клуб „Добрич", които заедно с общината са организатори на проявата, стана Павлина Филипова. Младата дама печели приза за втора поред година.

Пред „Стандарт" щастливата победителка заяви, че с удоволствие участват в ралито, защото то дава доза адреналин, усмивки и удовлетворение. Павлина е на 25 години и е дипломиран магистър по финанси. „В момента съм безработна, но искрено се надявам да си намеря работа тук в Добрич, защото обичам родния си град", сподели още щастливата победителка.

Втора след нея се нареди Елена Димитрова на 20 години, която работи в заведение в града. Девойката се състезаваше с личния си автомобил „Фиат Барчета". „От две години имам книжка и нямам никакви нарушения", сподели девойката. Колата си е купила сама със заработеното през лятото, а сега събира пари, за да си купи пистов мотор. Елена казва, че от малка е с бензин в кръвта. „Организираме си с приятели безопасни драг състезания", признава девойката. Освен че събираше овациите на множеството мъже, наблюдаващи въртенето на гуми, девойката заяви, че преди състезанието сама си е проверила спирачките. Освен да кара Елена може да сменя гума, ако се пукне, както и да отстранява други повреди по автомобила си.

Трета в надпреварата е 28-годишната Божанка Йорданова. Победителките получиха от зам.-кмета Иван Колев грамоти и купи. По традиция бе връчена и специална награда – за най-атрактивен участник. Грамотата отиде при Василена Попова и нейният чаровен навигатор Евгени. Всички наградени получиха и по един ваучер за полет над добруджанските полета от делтапланер, предоставен от един от спонсорите Тодор Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай