Дама стана „Спортист на годината”

Дама стана „Спортист на годината” | StandartNews.com

Благоевград. Над 1000 зрители бяха в зала “Скаптопара” в сряда вечер, за да видят на живо кой ще стане „Спортист на годината” на Благоевград за 2012-а година. Цяло съзвездие от българския спортен елит взе участие в официалната церемония.

Кметът Атанас Камбитов връчи статуетката за престижното отличие на трикратната европейската шампионка по таекуон-до и вицеевропейска по кик-бокс Албена Малчева. През последните години тя е „абонирана” за първите места европейските шампионати. На втора позиция в анкетата на спортните журналисти остана 4-кратният носител на приза Георги Гайдаржиев. Тази година той остана в подножието на световния връх на първенството на планетата по канадска борба, влезе и в книгата на рекордите на Гинес с най-много набирания на една ръка за минута. Трети е друг таекуондист – Тодор Козладеров, който се окичи със златото на Европейското първенство в София това лято.

Трима представители има в челната десетка за „Спортист на годината” в Благоевград таекуон-до клуб „Фолкън”, а наградата за треньор на годината бе присъдена на техния наставник Вергилий Ситнилски. За отбор на годината бе избран баскетболния „Академик” (Благоевград), който се нареди трети в първенството на „А” група тази година. Георги Гайдарджиев взе още една награда. На него спортните журналисти отредиха приза за феърплей.

Водещ на церемонията, която се организира под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, беше известният спортен журналист Иво Райчев.

Наградите раздадоха почетните гости на събитието: заместник министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, ректорът на Югозападния университет “Неофит Рилски” Иван Мирчев, изпълнителният директор на "Благоевград БТ" Георги Костов, майката на звездата на българския футбол Димитър Бербатов – Маргарита, голмайсторът на “Ботев” Пловдив, който е родом от Благоевград Иван Цветков, откритието на националния отбор по футбол за тази година Светослав Дяков, който също е от града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай